210 220 74 74
Σύγκριση Κουφωμάτων: PVC ή Αλουμινίου; - Κάντε τη σωστή επιλογή!

ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ
Αλουμινίου ή PVC


Κουφώματα Αλουμινίου ή PVC;

Αποφασίστε εύκολα ποιός είναι ο τύπος κουφωμάτων που σας εξυπηρετεί καλύτερα!


Εφόσον τα κουφώματα PVC εφαρμόζουν σε τόσα σημεία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επένδυση ολόκληρου του επαγγελματικού ή οικιακού σας χώρου σε πολύ προσιτή τιμή. Κατανοώντας πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο παράγοντας του κόστους η επιλογή των κουφωμάτων PVC αποτελεί μια λύση που μπορεί να διαμορφώσει ένα πακέτο επένδυσης ολόκληρου του χώρου σας οικονομικά.

Τα κουφώματα pvc αποτελούν μία επιλογή που οι καταναλωτές κάνουν ολοένα και πιο πολύ. Είναι πολύ πιθανό σταδιακά να ξεπεράσουν σε πωλήσεις και σε επιλογή τα κουφώματα αλουμινίου. Αυτό παρατηρείται λόγω της εξαιρετικής σχέσης ποιότητας – τιμής, για αυτό και άλλωστε έχουν αρχίσει να επιλέγονται όλο και περισσότερο από τον κόσμο.

Υπάρχουν αρκετά υλικά ανάμεσα στα οποία μπορείτε να επιλέξετε για τα κουφώματα σας. Ωστόσο, τα συνθετικά κουφώματα αποτελούν μία ξεχωριστή λύση στην επιλογή των κουφωμάτων που μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό αγοραστή. Η επιλογή της τοποθέτησης συνθετικών κουφωμάτων είναι μία σημαντική οικονομική επένδυση που πρέπει να γίνεται με προσοχή. Πριν πάρετε την τελική σας απόφαση σχετικά με το ποια κουφώματα συναντούν καλύτερα τις απαιτήσεις σας είναι σημαντικό να γνωρίζετε κάποια σημαντικά σημεία και των δύο επιλογών. Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε συνοπτικά τα χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των PVC καθώς και των κουφωμάτων αλουμινίου.

Πλεονεκτήματα


P

Αντοχή στις Καταπονήσεις

Το PVC είναι ευρέως γνωστό για την αντοχή του στις καταπονήσεις και τους εξωτερικούς παράγοντες. Για παράδειγμα, έχει εξεταστεί και παρουσιάζει πολύ καλά αποτελέσματα απέναντι σε έντονα καιρικά φαινόμενα, την πάροδο του χρόνου και την τριβή. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο επιλέγεται και για εξωτερικούς χώρους με πολύ καλά αποτελέσματα.
P

Ηχομόνωση κατα 70%

Τα συνθετικά κουφώματα μπορούν να σας χαρίσουν προστασία από την ηχομόνωση που χαρακτηρίζει τα μεγάλα αστικά κέντρα έως και 70% . Ένα ήρεμο και χαλαρωτικό περιβάλλον επιβάλλεται να επικρατεί στην οικία μας, ειδικά εάν σε καθημερινή βάση αντιμετωπίζουμε αγχωτικές καταστάσεις και βρισκόμαστε έντονους ρυθμούς.

P

Εξοικονόμηση Χρημάτων & Ενέργειας

Τα κουφώματα PVC είναι γνωστά για τις υψηλές θερμομονωτικές τους επιδόσεις. Συνεπώς συντελούν σημαντικά στην ενεργειακή απόδοση ενός κτηρίου αλλά και την εξοικονόμηση των χρημάτων και της ενέργειας για θέρμανση και δροσισμό. Τα συνθετικά κουφώματα κατασκευάζονται από ένα είδος υλικού κάτι που συμβάλει στη θερμομονωτική του ιδιότητα. Το πολυβινυλοχλωρίδιο, είναι το τρίτο πιο διαδεδομένο παραγόμενο συνθετικό πλαστικό πολυμερές και είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα πλαστικά στον κόσμο. Για προφανείς λογούς θα αναφερόμαστε σε αυτό ως PVC. Χρησιμοποιείται εκτεταμένα τα τελευταία χρόνια και η ζήτησή του αυξάνεται κατά μέσο όρο κατά 5%.

Αυτή η θερμομονωτική ιδιότητα που έχει από μόνο του το PVC μπορεί να ενισχυθεί κατά πολύ ανάλογα με τον υαλοπίνακα που θα τοποθετηθεί (τζάμια).

Ενδεικτικά έχουμε:
1) Απλή Υάλωση
2) Θερμομονωτική Υάλωση
3) Ειδική Θερμομονωτική Υάλωση

P

Ασφάλεια & Σιγουριά

Το PVC πληρεί όλες τις προϋποθέσεις και τα διεθνή κριτήρια σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων. Έχει δοκιμαστεί σε έρευνες κάτω από αρκετά πιεστικές καταστάσεις και έχει πιστοποιηθεί. Επιπρόσθετα με αυτά, τα σύγχρονα κουφώματα PVC διαθέτουν και προφίλ αλουμινίου για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια για εσάς και την οικογένειά σας.

P

Κόστος

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, το PVC έχει ξεκινήσει να επιλέγεται αρκετά από τους καταναλωτές εκτός των άλλων πλεονεκτημάτων του, και για το χαμηλό του κόστος. Οι τεχνικές και φυσικές του ιδιότητες προσφέρουν συγκριτικά καλύτερα αποτελέσματα κόστους-απόδοσης και για αυτό άλλωστε χρησιμοποιείται και συχνά σε κατασκευαστικές δομές. Είναι ανθεκτικό υλικό, με μεγάλη διάρκεια ζωή, μοναδικές ιδιότητες και ανταγωνιστική τιμή.

Μειονεκτήματα


Το υλικό PVC και συμπερασματικά τα κουφώματα που κατασκευάζονται από αυτό είναι αρκετά ανθεκτικά και όπως είδαμε και παραπάνω παρουσιάζουν μία σειρά από αρκετά πειστικά πλεονεκτήματα που δύσκολα μπορούν να μην εντυπωσιάσουν έναν αγοραστή. Μειονεκτήματα που να μπορέσουν να αντικρούσουν τα πλεονεκτήματα του είναι δύσκολο να βρείτε. Παρόλα αυτά, μπορούμε να σας επισημάνουμε κάποια σημεία που θα ήταν καλό να προσέξετε έπειτα από εκτεταμένη χρήση.

O

Ευαισθησία στον Ήλιο

Η εκτεταμένη εκπομπή των κουφωμάτων PVC στον ήλιο και γενικά σε πολύ υψηλές και έντονες θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσει έπειτα από χρόνια κιτρίνισμα ή ίσως και φούσκωμα των κουφωμάτων. Αυτό το φαινόμενο βέβαια, παρουσιαζόταν συχνότερα στα παλιά μοντέλα και πλέον τέτοιες μαρτυρίες και παραδείγματα σπάνια εμφανίζονται.

Στα σύγχρονα κουφώματα PVC που εμπορεύεται η εταιρεία Fragoulakis, κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά σπάνιο και το χρώμα των κουφωμάτων παραμένει αμετάβλητο είτε πρόκειται για χρωματιστά είτε για λευκά κουφώματα.

Που Εφαρμόζουν τα PVC;


Τα σύγχρονα κουφώματα PVC παρουσιάζουν μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών και είναι κατάλληλα τόσο για εσωτερική όσο και για εξωτερική χρήση. Τα κουφώματα PVC μπορούν να χρησιμοποιηθούν για:

1) Παντζούρια
2) Μπαλκονόπορτες
3) Παράθυρα PVC
4) Εσωτερικές & Εξωτερικές Πόρτες

Τύποι


Ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου σας μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο του κουφώματος που σας εξυπηρετεί καλύτερα. Οι συνηθέστεροι τύποι κουφωμάτων PVC είναι οι εξής:

Ανοιγοανακλινόμενα
Είναι εκείνα τα κουφώματα που ανοίγουν και ανακλίνονται για δυνατότητα αερισμού του εσωτερικού χώρου.

Επάλληλα
Επάλληλα είναι τα κουφώματα που κινούνται παράλληλα στον τοίχο. Υπάρχει δυνατότητα ανοίγματος του ενός φύλλου και η τοποθέτησή τους απαιτεί ελάχιστες εργασίες.

Σταθερά & Εξώπορτες
Διαθέτουμε πόρτες ασφαλείας, μεσόπορτες, εσωτερικές πόρτες και παράθυρα από PVC. Έχουν εύκολη τοποθέτηση και οι εργασίες που απαιτούνται για την τοποθέτησή τους είναι λίγες.

Εφόσον τα κουφώματα PVC εφαρμόζουν σε τόσα σημεία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επένδυση ολόκληρου του επαγγελματικού ή οικιακού σας χώρου σε πολύ προσιτή τιμή. Κατανοώντας πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο παράγοντας του κόστους η επιλογή των κουφωμάτων PVC αποτελεί μια λύση που μπορεί να διαμορφώσει ένα πακέτο επένδυσης ολόκληρου του χώρου σας οικονομικά.

Συστήματα


Στην εταιρεία Fragoulakis έχουμε εξωτερικούς συνεργάτες από τους οποίους και εμπορευόμαστε τα κουφώματα και σας τα διαθέτουμε σε συνδυασμό με την τοποθέτησή τους. Τα συστήματα που διαθέτουμε, είναι τα εξής:

KBE 2016
Δίφυλλο ανοιγόμενο/ανοιγοανακλινόμενο

76 AD
Δίφυλλο ανοιγόμενο/ανοιγοανακλινόμενο

GEALAN S8000
Δίφυλλο ανοιγόμενο/ανοιγοανακλινόμενο
Συρόμενο Επάλληλο
Είσοδος με αυτόματη κλειδαριά

Μπορείτε να ενημερωθείτε εκτενέστερα για το συστήματα και τις τιμές τους εδώ.Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετικά με τα κουφώματα PVC μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα που παρουσιάζονται τα πλεονεκτήματα και τα χαρακτηριστικά του εκτενέστερα.

Εταιρίες κουφωμάτων PVC που αντιπροσωπεύουμε

Κάντε click στα λογότυπα για προβολή πλήρους γκάμας

ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ
PVC

Τα κουφώματα αλουμινίου αποτελούν την πιο παραδοσιακή και διαχρονική επιλογή κουφωμάτων στην Ελλάδα. Πλήθος Ελλήνων καταναλωτών αναγνωρίζουν τα πλεονεκτήματά τους και τα επιλέγουν για τα σπίτια και τους επαγγελματικούς τους χώρους. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διάφορα είδη κουφωμάτων και υαλοπινάκων που θα ενισχύσουν την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου σας και την εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας.

Αποτελούν μια επιλογή σχετικά πιο ακριβή από αυτή των κουφωμάτων PVC. Παρόλα αυτά, τα κουφώματα αλουμινίου έχουν και εκείνα εξίσου ορισμένα σημαντικά πλεονεκτήματα που τα έχουν βοηθήσει να αποκτήσουν τον τίτλο των πιο πολυχρησιμοποιημένων κουφωμάτων. Πριν πάρετε την τελική σας απόφαση σχετικά με το ποια είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς, είναι καλό να γνωρίζετε ορισμένα χαρακτηριστικά των κουφωμάτων αλουμινίου όπως ακριβώς παρουσιάσαμε και εκείνα των κουφωμάτων PVC.

Πλεονεκτήματα


P

Ενεργειακά Κουφώματα

Δεν μπορούν να σας εγγυηθούν όλα τα κουφώματα αλουμινίου θερμομονωτικές ιδιότητες όπως συμβαίνει και σε αυτά των PVC. Υπάρχουν όμως τα ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου ή αλλιώς θερμοδιακοπτόμενα που συμβάλουν τόσο στην εξοικονόμηση χρημάτων, όσο και στη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

P

Ασφάλεια & Μηχανικές Αντοχές

Η ασφάλεια είναι ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα κουφώματα αλουμινίου. Το αλουμίνιο πρόκειται για ένα συμπαγές υλικό και ως εκ τούτου δεν καίγεται. Ακόμη, είναι ευρέως γνωστό για την αντοχή του απέναντι σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Σπάνια παρατηρείται κάποιο αλουμίνιο να ραγίσει, να διογκωθεί ή να διαβρωθεί με οποιονδήποτε τρόπο ή το πέρασμα του χρόνου.

P

Ποικιλία Χρωμάτων

Τα αλουμίνια μπορούν να βαφούν σε οποιοδήποτε χρώμα επιθυμείτε καθώς μάλιστα και να καθαριστούν εξαιρετικά εύκολα. Επίσης, υπάρχουν πολλά σχέδια και χρώματα πάνελ αλουμινίου από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε.

P

Υαλοπίνακες

Σε αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό των ενεργειακών κουφωμάτων αλουμινίου οι ενεργειακοί υαλοπίνακες με αργκόν λειτουργούν συμπληρωματικά.

Ενδεικτικά έχουμε:
-Διπλό Υαλοπίνακα με Αργκόν
Έχουν τη δυνατότητα να αντανακλούν την θερμότητα από όπου και αν προέρχεται. Από την ενέργεια του ηλίου μόνο το 74% μπορεί να τα διαπεράσει.

-Τριπλό Υαλοπίνακα με Αργκόν
Ο τριπλός υαλοπίνακας είναι εκείνος που επιλέγεται πιο συχνά. Έχει τις ίδιες ιδιότητες με το διπλό υαλοπίνακα σε πιο εξελιγμένο επίπεδο όμως. Διαθέτει 2 κενούς αεροθάλαμους που προσφέρουν μεγαλύτερη ηχομόνωση και μόλις 40% διαπερατότητα της ενέργειας του ηλίου.

-Υαλοπίνακας Triplex
Ο υαλοπίνακας Triplex είναι ασφαλής, ηχομονωτικός και αντιτραυματικός. Αποτελείται από 2 ή περισσότερα φύλλα γυαλιού με ενδιάμεση μεμβράνη. Στοχεύει στη μέγιστη ασφάλεια και έχει αντικλεπτικές και ηχομονωτικές ιδιότητες. Δεν θα πρέπει να συγχέεται με τον τριπλό υαλοπίνακα.

Μειονεκτήματα


O

Κόστος

Είναι αρκετά πιο ακριβά από τα κουφώματα PVC ενώ εάν θέλετε να επιλέξετε εκείνα με θερμοδιακοπή το κόστος αυξάνεται κατά πολύ. Αυτός είναι και ένας από τους κυριότερους λόγους που τα κουφώματα PVC πλέον επιλέγονται πολύ περισσότερα από αυτά των αλουμινίων.

O

Συντήρηση Εξαρτημάτων

Τα κουφώματα αλουμινίου έχουν γερή και στιβαρή κατασκευή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μερικές φορές έπειτα από αρκετό χρόνο και εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο να διαβρωθεί. Τα ανταλλακτικά και η συντήρηση, προστίθενται στο ήδη επιβαρυμένο κόστος.

O

Καλός Αγωγός της Θερμότητας

Τα κουφώματα αλουμινίου, σε αντίθεση μα τα PVC είναι καλοί αγωγοί της θερμότητας και έτσι μπορούν να μεταφέρουν θερμότητα από και προς το εξωτερικό του σπιτιού. Με πιο απλά λόγια, ζέστη το καλοκαίρι και κρύο το χειμώνα. Τα τελευταία χρόνια βέβαια έχουν βγει στη αγορά τα ειδικά θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου που μειώνουν λίγο αυτό το φαινόμενο χωρίς να το εξαλείφουν όμως.

Που Εφαρμόζουν τα Αλουμίνια;


Τα κουφώματα αλουμινίου όπως και pvc συναντώνται σε αρκετές εφαρμογές και μπορούν να επενδύσουν ολόκληρη την οικία σας ή τον επαγγελματικό σας χώρο. Μερικές από τις εφαρμογές τους είναι οι εξής:
1) Μπαλκονόπορτες
2) Παντζούρια
3) Παράθυρα
4) Ρολά
5) Σήτες
6) Στόρια
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά της οικίας.

Τύποι Κουφωμάτων Αλουμινίου


Ανάλογα με τις ανάγκες σας τα κουφώματα αλουμινίου είναι διαθέσιμα σε αρκετούς τύπους έτσι ώστε να ταιριάζουν στη διαρρύθμιση των περισσότερων χώρων. Για αυτό, οι βασικότεροι τύποι των κουφωμάτων αλουμινίου που συναντάμε είναι οι εξής:

Ανοιγόμενα / Ανακλινόμενα
Τα ανοιγόμενα κουφώματα υπάρχουν σε πολλούς τύπους και σχέδια στα οποία μπορεί να προστεθεί τζάμι, σήτα, παντζούρι ή ρολό στην έξω πλευρά εφόσον το επιθυμείτε. Τα ίδια προσφέρουν καλή μόνωση και μεγάλη ασφάλεια. Τα ανοιγόμενα κουφώματα αλουμινίου αποτελούν την πιο συχνή επιλογή των καταναλωτών σήμερα αναφορικά με τα κουφώματα αλουμινίου.
Τοποθετούνται κατά κύριο λόγο σε μονοκατοικίες, κτίρια και εξοχικές κατοικίες. Μπορούν να αντικαταστήσουν εξαιρετικά παλιές και ξύλινες κατασκευές. Ακόμη, μπορούν να έχουν την επιλογή της ανάκλισης εφόσον το επιθυμείτε. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε θερμοδιακοπτόμενα ή μη. Σχετικά με τον οικονομικό παράγοντα, είναι μερικώς πιο ακριβά από τα συρόμενα κουφώματα. Παρόλα αυτά όμως προσφέρουν πολλές λύσεις και εφαρμογές που μπορούν να καλύψουν την πλειονότητα των απαιτήσεων.

Συρόμενα
Τα συρόμενα κουφώματα ήταν τα πρώτα που κατασκευάστηκαν και κατείχαν το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς κατά τις δεκαετίες ’70 & ’80. Οι σημερινές σειρές των συρόμενων κουφωμάτων ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς και των περισσότερων καταναλωτών. Προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερη μόνωση ενώ κυκλοφορούν και θερμομονωτικές λύσεις. Χρειάζονται λιγότερο χώρο από τα ανοιγόμενα κουφώματα για να τοποθετηθούν και μπορούν να πάρουν σήτα, τζάμι, πατζούρι ή ρολό εξωτερικά.

Στην επιλογή του κατάλληλου τύπου κουφώματος βέβαια, πάντα θα πρέπει να κινείστε με γνώμονα τις ανάγκες του χώρου, την τοποθεσία καθώς και τις δικές σας προτιμήσεις και απαιτήσεις.

Εταιρίες αλουμινίων κουφωμάτων που αντιπροσωπεύουμε

Κάντε click στα λογότυπα για προβολή πλήρους γκάμας

ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ
ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ