210 220 74 74
Υαλοπίνακες - Κουφώματα PVC

Υαλοπίνακες

Οι υαλοπίνακες (τζάμια) καταλαμβάνουν πολύ μεγάλο ποσοστό της συνολικής επιφάνειας των κουφωμάτων, επομένως έχουν σημαντική επίδραση τόσο στην ενεργειακή απόδοση όσο και στην ηχομόνωση και ασφάλεια του κουφώματος.

Τι είναι οι ενεργειακοί υαλοπίνακες (ενεργειακά τζάμια);

 

Οι ενεργειακοί υαλοπίνακες μπορεί να είναι διπλοί ή τριπλοί και έχουν υποστεί μία ειδική επεξεργασία μέσω της οποίας έχει εφαρμοστεί ένα φιλμ (αδιαφανή μεταλλικά οξείδια του αργύρου), ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερη θερμομόνωση και κατά συνέπεια υψηλότερη εξοικονόμηση ενέργειας. Το φιλμ αυτό είναι τοποθετημένο σε ένα από τα τζάμια του διπλού ή τριπλού υαλοπίνακα, στην εσωτερική πλευρά (δεν μπορούμε να το ακουμπήσουμε) και απορροφούν ή εκπέμπουν προς τα έξω την ενέργεια (κρύο ή ζέστη).
Επιπρόσθετα στο διάκενο των τζαμιών συμπληρώνεται ευγενές αέριο (συνήθως argon) , το οποίο είναι μη τοξικό, άχρωμο και άοσμο και το οποίο λόγω των ιδιοτήτων του (έχει μικρότερη αγωγιμότητα από τον αέρα) ενισχύει τη θερμομονωτική ικανότητα του υαλοπίνακα.
Υπάρχει επίσης δυνατότητα επιλογής πάχους του τζαμιού ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε κατασκευής. 

Ποιά η διαφορά μεταξύ των ενεργειακών υαλοπινάκων 2 εποχών και 4 εποχών;

 

Οι διαφορά μεταξύ αυτών των δύο τύπων υαλοπινάκων αφορά κυρίως τη συμπεριφορά τους κατά τους πιο θερμούς/καλοκαιρινούς μήνες. Οι ενεργειακοί υαλοπίνακες 2 εποχών επιτρέπουν στην ηλιακή ακτινοβολία να περάσει μέσα στο σπίτι θερμαίνοντας έτσι τον χώρο και τα αντικείμενα. Αυτός ο τύπος υαλοπίνακα ενδείκνυται για πιο βόρειες περιοχές, όπου υπάρχει η ανάγκη εκμετάλλευσης της θερμότητας του ήλιου λόγω των χαμηλότερων θερμοκρασιών. Οι ενεργειακοί υαλοπίνακες 4 εποχών έχουν ειδική επίστρωση που επιτρέπει στο φως να εισέρχεται στον χώρο αλλά όχι και στην θερμότητα, εξοικονομώντας ενέργεια και μειώνοντας τη χρήση κλιματισμού. Αυτός ο τύπος υαλοπινάκων ενδείκνυται για περιοχές με αρκετή ηλιοφάνεια και ιδιαίτερα θερμό κλίμα.

Τι να επιλέξω; Διπλό ή τριπλό ενεργειακό υαλοπίνακα;

 

Τόσο τα διπλά όσο και τα τριπλά τζάμια συμβάλλουν σημαντικά στην συνολική εξοικονόμηση ενέργειας. Η επιλογή γίνεται πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους συντελεστές θερμομόνωσης των τζαμιών (όσο μικρότερος ο συντελεστής τόσο πιο ενεργειακό το τζάμι)
Μονό τζάμι: συντελεστής θερμοπερατότητας Ug = 5,70 W/m2K
Διπλό απλό τζάμι : συντελεστής θερμοπερατότητας Ug = 2,70 W/m2K
Διπλό ενεργειακό τζάμι : συντελεστής θερμοπερατότητας Ug = 1,00 W/m2K
Τριπλό ενεργειακό τζάμι : συντελεστής θερμοπερατότηας Ug = 0,60 W/m2K
Οι τριπλοί υαλοπίνακες όπως βλέπουμε προσφέρουν πολύ υψηλή θερμομόνωση και επιπλέον βελτιώνουν σημαντικά και τα επίπεδα θορύβου χάρη στην υψηλή ηχομόνωση.

Υαλοπίνακες με εξειδικευμένα χαρακτηριστικά

 
  • Υαλοπίνακες τρίπλεξ (triplex ή laminated)
Αποτελούνται από δύο μονά τζάμια κολλημένα μεταξύ τους με μία ειδική συγκολλητική μεμβράνη (PVB), χωρίς να αλλάζει η διαύγεια του γυαλιού, δημιουργώντας ένα ενιαίο σώμα πολύ ανθεκτικό στη θραύση. Προσφέρει υψηλή ασφάλεια αλλά και ηχομόνωση. Τα τρίπλεξ τζάμια εάν σπάσουν δεν καταρρέουν αλλά συγκρατούνται προσκολλημένα τα σπασμένα κομμάτια του τζαμιού. Επομένως κάποιος επίδοξος διαρρήκτης θα πρέπει να κάνει περισσότερο θόρυβο αλλά θα χρειαστεί και περισσότερο χρόνο ώστε να μπορέσει να παραβιάσει το τζάμι.
  • Υαλοπίνακες ηχομονωτικοί τρίπλεξ
Τα ηχομονωτικά τρίπλεξ τζάμια διαθέτουν 1 ή περισσότερες ηχομονωτικές μεμβράνες οι οποίες απορροφούν τον ήχο αλλά και την υπεριώδη ακτινοβολία, καθιστώντας τα έτσι ιδανικά τόσο για την ενεργειακή αναβάθμιση του χώρου όσο και για την μείωση των θορύβων του εξωτερικού περιβάλλοντος.
Τα τρίπλεξ τζάμια μπορούν να τοποθετηθούν σε συνδυασμό με άλλον έναν ή δύο υαλοπίνακες και να έχουμε πολλούς συνδυασμούς ανάλογα τις ανάγκες μας.
Διπλό triplex τζάμι.

  • Υαλοπίνακες αμμοβολής ή δέλτα ματ

 

Ενδείκνυνται για χώρους όπου θέλουμε να μπαίνει φως αλλα να μην υπάρχει ορατότητα από έξω προς τα μέσα και αντίστροφα (για μπάνια, φωταγωγούς, εσωτερικά διαχωριστικά, κ.ά.)
  • Αποστάτης τζαμιού
    • Οι αποστάτες τζαμιού (ή αλλιώς πηχάκια) χρησιμοποιούνται για την απόσταση μεταξύ των 2 ή 3 υαλοπινάκων. Συνήθως χρησιμοποιούνται αλουμινίου ή πολυαμιδίου (για υψηλότερη θερμομόνωση). Οι αποστάτες έχουν γέμισμα πυριτικών αλάτων για την απορρόφηση της υγρασίας ανάμεσα στα τζάμια.

    ΛΑΒΕΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

    Συμπληρώστε την φόρμα προσφοράς και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!